неделя, 5 май 2024 г.

„Марица“ с първа загуба за 2020 г. (видео)

Шампионките на България по волейбол от „Марица“ (Пд) претърпяха поражение на старта на груповата фаза на най-престижния евротурнир – Шампионската лига. Воденият от Лазар Лазаров тим отстъпи на „Мюлуз“ с 0:3 (-17, -19, -13) в първия двубой от турнир 1 на група С, изигран в зала „Колодрума“ в града под тепетата.
Поражението е първо за „жълто-сините“ в официален мач за календарната 2020 г.

Срещата бе белязана от своеобразното завръщане на националката Мирослава Паскова, която пропусна целия предишен сезон заради контузия.

Домакините имаха своите силни моменти в срещата, като на няколко пъти повеждаха. Французойките обаче успяваха в ключовите ситуации да наложат волята си, което им донесе чистия успех.

Най-резултатна за „Марица“ бе Александра Миланова с 14 точки, от които 2 аса. Мирослава Паскова добави 8 точки. За съперника Летисия Басоко бе над всички с 15 т.

В друг мач от потока турският „ВакъфБанк“ се справи с полския „Лодз“ – 3:0 (23, 17, 22).

„Стана доста интересен мач. Не успяхме да се справим с някои аспекти на играта, които бяхме предвидили. Много е трудно без публика. Момичетата са свикнали вече няколко години да играят в Шампионка лига у дома пред своите фенове. Емоцията им липсва от тази гледна точка. Но такава е ситуацията, няма какво да направим. Единственото успокоение е, че сме в къщи, но публиката много липсва. Да бъдем домакин на такъв турнир от Шампионска лига е голяма чест и отговорност за нас. Това ни поставя като един от сериозните клубове в Европа, както и в най-престижната надпревара. Това може само да ни радва“, коментира след срещата треньорът на маричанки Лазар Лазаров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html