петък, 3 май 2024 г.

София ще си има нов Коледен базар на площад „Славейков“

Столицата ще си има нов Коледен базар, който ще се намира на площад „Славейков“.

За това съобщиха от гражданската организация „Спаси София“, които са вносители на предложението чрез техния общински съветник Борис Бонев.


„Още миналата година предложихме на гл. арх. на София – Здравко Здравков, именно на пл. „Славейков“ да се разположи коледната елха на града и да се провежда коледен базар, защото столицата ни не бива да разчита само на немското посолство за организиране на базар“, пиша от сдружението.

„Подобни инициативи дават възможност знаковите публични пространства на София да бъдат обживяни. Въпреки върлуващата епидемия, животът не трябва да спира и е много по-логично отворените градски площади да бъдат местата за общуване, вместо моловете или помещения на закрито. Надяваме се до декември ситуацията да се подобри драстично и разбира се, абсолютно задължително е да бъдат спазвани всички противоепидемиологични мерки. 

Някой ще каже, че това далеч не е най-важният проблем на София. И ще е прав. Но от години, в навечерието на най-семейните, любими и цветни празници, София изглежда тъжна и тъмна. Градът ни носи коледен призрак, вместо дух. В смутните и тревожни времена, в които живеем, мислим че софиянци заслужават малко радост, светлина и оптимизъм“, допълват от „Спаси София“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html