петък, 3 май 2024 г.

„Лудогорец“ вкара 3, но загуби от ЛАСК

„Лудогорец“ отстъпи с 3:4 като гост на ЛАСК (Линц) в зрелищен мач от Група 10 на Лига Европа. За „орлите“ това е втора поредна загуба в турнира, след като стартираха с 1:2 от „Антверп“ в Разград.

На „Линцер Щадион“ австрийците дръпнаха с 3:1 на почивката. За ЛАСК точни бяха Балич във втората минута, Грубер 10 минути по-късно, а Рагуж се разписа 35-ата. За „Лудогорец“ вкара Ману четвърт час след началото на мача.
Втората част започна с нов гол за австрийците – Балич стреля, а след два рикошета топката влетя в мрежата зад Пламен Илиев.

Тимът на Станислав Генчев обаче се мобилизира и намали на 2:4 в 67-ата минута чрез Ману, преди отново той да оформи своя хеттрик от дузпа 8 минути след това.

Гъргич получи втори жълт картон в 72-рата минута, когато извърши нарушение за дузпа, но разградчани не успяха да се възползват от численото си предимство в оставащите минути.

„Вкарах три гола, доволен съм, но трябва да печелим. Не знам какво да кажа, но съм разочарован. Те докоснаха топката и ни вкараха за 1:0. После вкараха втори гол, ние върнахме за 2:1, след това обаче вкараха нови две попадения. Четвъртият беше с доза късмет. В края на краищата мачът можеше да отиде и в двете посоки”, сподели Ману след мача.

„След като вкарахме първия гол мачът се отвори, имахме шансове, но не бяхме прецизни при завършването на атаките си. Сега сме в много тежка ситуация”, завърши голмайсторът на Лудогорец.

Така, въпреки доброто представяне, „Лудогорец“ остава на дъното в групата без спечелена точка. Води „Антверп“ с пълен актив от 6, пред „Тотнъм“ и ЛАСК с по 3. В другия мач от потока белгийците спечелиха с 1:0 като домакини на „Тотнъм“.

В следващия кръг „Лудогорец“ приема лондончани, докато „Антверп“ е домакин на ЛАСК.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html