петък, 3 май 2024 г.

Кошмарно начало за ЦСКА в групите на Лига Европа

Победната серия на ЦСКА в Лига Европа приключи! „Червените“ паднаха с 0:2 от румънския шампион „Клуж“ при завръщането на тима в груповата фаза на турнира след 10-годишна пауза. „Армейците“ изиграха силно първо полувреме и бяха подкрепяни мощно от над 12 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“, но не можаха да се възползват от шансовете си.

Добри възможности се откриха пред Георги Йомов, Али Соу и Тиаго. Те обаче не попаднаха в целта до голяма степен заради добрите изяви на вратаря на „Клуж“ Кристиан Балгардеан.

Постепенно футболистите на румънския шампион също започнаха да поглеждат към вратата на домакините. Паун стреля опасно, но вратарят на „червените“ Бусато беше на мястото си и запази нулевото равенство. Така двата отбора се оттеглиха за почивка при 0:0.

Втората част започна кошмарно за домакините. В 53-ата минута те допуснаха гол. След центриране от корнер Рондон от „Клуж“ прати топката във вратата на „червените“ с глава.

В 71-ата съдията отсъди пресилена дузпа в полза на румънския тим. Турският рефер видя нарушение на Юга в наказателното поле на ЦСКА. Зад топката застана Деак и направи резултата 2:0 за гостите.

„Червените“ се опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха да намерят път към вратата на „Клуж“.

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев не беше в особено добро настроение след загубата от Клуж с 0:2. Белчев акцентира, че тимът му няма от какво да се срамува от шампиона на Румъния. Специалистът призна, че трябва да се извадят точните поуки и играта на отбора ще продължи да бъде сходна от мача в четвъртък, който се яви дебютен в Лига Европа.

„Според мен се получи равностоен мач. Миг невнимание при статичното положение за първия гол. Там знаехме, че отборът на противника има добри изпълнители и това им е силна страна. След това загубихме организацията си на игра, разкъсахме се на моменти и рискувахме – нямаше как. Трябваше, за да се върнем в мача. До първия им гол стояхме добре. След това идеите ни не се получиха, сподели треньорът на ЦСКА Стамен Белчев след мача.

„До последно се опитвахме да създаваме ситуации и ни трябваше един гол, за да се върнем в мача. За съжаление – не се получи. Неприятно е да загубиш в началото на кампанията, но не трябва да се отразява. Трябва да мислим за следващия мач след три дни. Мислим мач за мач”, добави специалистът.

„Санкаре беше недоволен, че е заменен – нормално. Той изрази емоция, но всичко е нормално. Преди мача усетих малко превъзбуда в играчите и ги успокоих. Казах им, че е мач като мач и трябва да има баланс между емоции и желание. Най-важното беше да има дисциплина. До първия гол я имаше, но след това не“, каза още Белчев.

„Благодаря на феновете за подкрепата през цялото време. Мисля, че футболистите се раздадоха, но трябва да продължим по най-добрия начин занапред”, завърши треньорът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html