петък, 3 май 2024 г.

„Лудогорец“ допусна обрат срещу „Антверп“ в Разград

„Лудогорец“ също стартира със загуба в груповата фаза на Лига Европа. Шампионите паднаха с 1:2 от „Антверп“, въпреки че поведоха в резултата. По-рано днес и ЦСКА записа поражение – 0:2 от „Клуж“.

Белгийският тим игра по-добре през по-голямата част от двубоя. „Антверп“ започна много силно и още до 20-ата минута имаше четири отлични положения, но ги пропусна.

„Лудогорец“ се окопити и изравни играта. В края на първата част Десподов получи травма и беше сменен принудително. В началото на втората част зелените поведоха. Ихиньо Марин изведе шампиона на България напред в резултата. Той вкара с великолепно премерен далечен удар.

„Антверп“ изравни след статично положение. Питер Геркенс засече центриране от корнер и прехвърли Пламен Илиев за 1:1. Седем минути по-късно Сисиньо сбърка пас назад, Лиор Рафаелов излъга Илиев и вкара в празната врата за 1:2.

До края Илиев спаси още два удара, а гостите удариха и греда.

„Допуснахме неточности и не беше това играта, която искахме. Губихме топката и правихме непредизвикани грешки. Някои играха за първи път в групи на Лига Европа и може би някои не издържаха на напрежението”, заяви треньорът на „Лудогорец“ Павел Върба.

„Главно ме ядоса, че имахме чисти положения, създадени на контраатака, и не бяха точни. Трябваше да ги изиграем по-добре и главно от това се ядосах. В Лига Европа играят качествени отбори, няма общо с вътрешното първенство. Тук трудно се създават положения и футболът е съвсем друг. Аз го казах и вчера – за нас това беше много важен мач. Чакат ни други пет и ще бъде тежко, но ще видим какво ще се случи. Остават още 15 точки за печелене и се надявам да спечелим повече. Ще изчакаме до утре за Десподов. Доколкото чух, има разтежение в бедрото и утре лекарите ще кажат своето становище”, завърши Павел Върба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html