петък, 3 май 2024 г.

Стамен Белчев преди Клуж: Не сме отписали първенството, имаме достатъчно играчи

Борим се и на трите фронта – Лига Европа, Купата на България и първенството. Не се отказваме от нищо, имаме достатъчно играчи. За тях няма значение в кои от турнирите играят, обяви треньорът на ЦСКА преди мача с румънския шампион Клуж от Лига Европа. Срещата е в четвъртък от 19,55 часа на ст. „Васил Левски“.

„Надявам се ЦСКА да изглежда по начина, който изглеждахме с БАТЕ и Базел. Да бъдем дисциплинирани, компактни, да се опитаме да използваме силните си страни. Да се възползваме от грешките на съперника. Пламен Гълъбов се подобрява, както знаете, имаше счупено ребро. От една седмица тренира, но не е готов. Иван Турицов също тренира наравно с останалите, но не мисля, че е готов за 90 минути”, каза още треньорът на „армейците“.

„Притесняват ме резултатите от шампионата. Вината е в целия отбор. Санкаре имаше здравословни проблеми, тренира вече наравно с останалите. Утре следобед имаме тренировка, а след това ще направим тестове да видим дали ще може да играе с Клуж. Не мисля, че във вътрешното първенство има подценяване. Ситуациите, които създаваме пред вратата на противника, а и положенията, които пропускаме, са много. Малко ни трябва, работим ежедневно. Надявам се скоро да се върнем към победите. Тимът на Клуж е солиден. Отбор, който в последните години често играе в групите на Лига Европа и Шампионска лига. Силните им страни са: скоростта в предни позиции, статичните положения, а ако им оставим пространства, ще имаме неприятности”, разясни Белчев.

„Групата е много тежка, а фаворит е Рома. Йънг Бойс и Клуж са балансирани тимове, но ние си знаем силните и слабите страни. Иска ни се да изглеждаме, както бяхме в плейофа. При всички положения ще опитаме да излезем от групата“, завърши Белчев.

На брифинга присъства и капитанът на ЦСКА Валентин Антов.

„В Лига Европа слаби отбори няма. Съперниците са трудни, но ако тръгнем с победа, то със сигурност ще имаме шансове да продължим напред“, заяви младият защитник.

„Работим обаче добре, за да сме във форма. В Лига Европа постигнахме своята цел, така че тези мачове сега са бонус. Трябва обаче да вдигнем нивото в първенството, където се очаква повече от нас“, каза още Антов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html