петък, 3 май 2024 г.

Николай Ненчев: Правителството в сянка на БСП е директна атака срещу НАТО и ЕС

Правителството в сянка на БСП е нагло предупреждение за опасно евразийско бъдеще за България. То е директна атака, целяща да се отклони страната ни от политическата и ценностната система на ЕС и НАТО.

Това написа бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев с пост във Фейсбук. Той изтъква, че БСП дава заявка за установяване на нов политически режим „на зависимост от империята на Кремъл и отдалечаване от евроатлантическата принадлежност на България“. По думите му наглостта на БСП била силно показателна, първо, за геополитическата ориентация, към която ще поведе България, и второ, за стила на управлението ѝ, което ще подкопае принципите на пазарната икономика, свободата и демокрацията.

Според Николай Ненчев съставът, който БСП предлага за отговорен управленски елит, се води от политици – емблеми за подчинението на българската политика на руските стратегии и интереси. В  политическо обръщение се вкарват лица, свързани с руското влияние в политиката, енергетиката, военнопромишления комплекс, националната сигурност, с идеологическата пропаганда, прокарваща антиевропейски тези, както и с медийната зависимост и русофилското културнополитическо отношение към историческата памет в българското общество.

Особено неприемливи и опасни, според Ненчев, са следните различими с политиката си министри в сянка:

Таско Ерменков с ресор енергетика – човекът, разпознат като откровен проводник на руския енергиен монопол в България. Политически лобист на руските енергийни проекти. За последно защитил изграждането на АЕЦ „Белене“.

Светлана Шаренкова с ресор медии – най-отявленият защитник на идеологията на мракобесния комунистически режим в СССР и подчинената му тоталитарна България. Днес свободата на медиите е застрашена от руската хибридна война в България и ЕС, а именно Шаренкова е идеологическият представител на Кремъл в нашата държава.

Не на последно място, БЗНС е омерзен от избора на Атанас Зафиров за министър на отбраната в сянка, пише Николай Ненчев. Той припомня, че Зафиров е защитник на проруското влияние в българската отбрана и проводник на антиатлантически тези, целящи да изведат страната ни от НАТО. Открито се обяви срещу съвместната въздушна охрана на България, срещу ремонта на изтребители в съюзническа Полша, с което лобира да не се прекъсва финансовото захранване на руската РСК „Миг“. Ненчев припомня още, че Зафиров публично призова да бъде арестуван и съден лидерът на БЗНС в качеството му на министър на отбраната заради атлантическата му политика и противопоставянето му на руските схеми за източване и влияние в отбраната.

От БЗНС са обезпокоени и от поредните отстъпления от евроатлантизма и националната ни сигурност с концесиите дадени на Кремъл от правителството на ГЕРБ и ОП като „Балкански поток“, който на практика  бил „Руски поток“, отказът България да иска неустойки за преждевременно прекратяване на съществуващите газопроводи и т.н. Ако БСП получи власт и възможност вероятно тези концесии ще са още по-големи.

Настояваме политическите лидери, които се възприемат като демократи, да осъдят състава и политиката на кабинета в сянка, сформиран от БСП, призовава Ненчев. Той не приема целия състав и осъжда кабинета в сянка начело с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html