петък, 3 май 2024 г.

„Берое“ си тръгна с точка от „Армията“

ЦСКА и „Берое“ завършиха 1:1 във втория съботен мач от деветия кръг на Първа Лига. Най-интересната среща от кръга, изиграна на „Българска армия“, предложи добър футбол и емоции, но накрая двата отбора прибавиха само една точка към активите си.

Мачът започна с по-активна игра на гостите, но домакините бяха първите, които получиха отличен шанс. В третата минута Али Соу бе изведен сам срещу вратаря, като имаше съмнения за засада, каквато обаче нямаше. Нападателят не успя да преодолее излезлия да го пресрещне напред Християн Василев.

След бурното начало играта се поуспокои и събитията преминаха в средата на терена. В 19-ата минута гостите получиха право да изпълнят непряк свободен удар в наказателното поле, след като Валентин Антов върна топката за Бусато, а стражът я улови с ръце. Изпълнението на ситуацията обаче бе много слабо. Върнат пас извън пеналта намери Фуртадо, който стреля, но слабо в купа от играчи.

В 23-ата минута Рафаел Енрике проби добре и намери новото попълнение на „червените“ Джером Синклер, който обаче стреля в аут от удобна позиция.

Четири минути преди края на първата част ЦСКА пропусна страхотен шанс. След тъч отдясно на наказателното поле на „Берое“, Теди Мезаг не успя да изчисти добре с глава и топката попадна на крака на Али Соу. Нападателят веднага шутира от границата на малката пеналтерия, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Василев.

Втората част на двубоя започна ударно за гостите, които откриха. Стив Фуртадо центрира отдясно към Макоута, който бе оставен непокрит в малката пеналтерия и с глава изведе гостите напред.

ЦСКА веднага се хвърли в напред и имаше чудесен шанс да изравни в 53-ата минута, когато Фуртадо се подхлъзна и позволи на Енрике да излезе сам срещу вратаря, но и футболистът на домакините падна, позволявайки на Василев да улови топката.

Все пак минута след това домакините изравниха. Новото попълнение Адалберто Пеняранда центрира от корнер в наказателното поле на „Берое“, където Валентин Антов с глава заби топката във вратата на Василев.

В 80-та минута Али Соу беше намерен с дълго подаване отдясно в наказателното поле. Гамбиецът стреля, но в ръцете на Василев. Дълбоко в добавеното време Соу стреля с глава, но топката премина на сантиметри от целта. Така ЦСКА вече е с 14 точки на четвъртото място, а пред тях на точка повече е „Берое“.

„Днес не беше денят на Али Соу. Мачът в по-голямата си част бе равностоен, положенията ни бяха по-чисти, но за пореден път не можем да ги реализираме“, заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

„Юнус е с контузия, а на Георги (б.р. – Йомов) му дадохме почивка, защото му се натрупаха много мачове и в турнирите, и в първенството, и в националния отбор. Не сме отписали шампионата, целите си остават. Искаме да станем първи. За съжаление резултатите не са добри, но се надяваме в най-скоро време да се върнем на победния път и да изглеждаме по-добре. Не мисля, че днес някой от футболистите си пести силите за Лига Европа. Това е положението, трябва всеки мач да излизат за победа. Нищо друго не трябва да ни интересува“, завърши специалистът.

„Няма как да съм недоволен. Не бяхме надиграни в мачовете, които загубихме. Проблемите, които имаме на втория етаж сме ги тренирали цяла седмица. Явно обаче има стереотипи и навици, които трудно се премахват. Това е нашият потенциал. Доволен съм, селекцията знаете откъде е правена и какви заплати се взимат при нас. В ЦСКА са в пъти по-големи. Момчетата се показаха като мъже за пореден път“, обяви треньорът на Берое Димитър Димитров – Херо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html