петък, 3 май 2024 г.

Замериха Гешев с пачка евро в парламента, той обяви, че Борисов е разпитван 3 пъти

Журналистът хвърля пачката по Гешев. Снимка: Дневник.

Изслушването на главния прокурор Иван Гешев от правната комисия в парламента продължава.

Досега имаше няколко интересни момента. Един от тях бе, когато журналист с маска на лицето стана и замери Гешев с пачка фалшиво евро с лика на Бойко Борисов. Не е ясно кой е той, но на журналистическата му карта се чете, че е от сатиричния сайт „НеНовините“.

Банкнотите от 500 евро се превърнаха в символ на корупцията у нас, след като се появиха на снимки в чекмеджето на Бойко Борисов в резиденция „Бояна“. Акцията вероятно цели да покаже, че прокуратурата си затваря очите спрямо възможни обвинения за корупция към премиера.

„Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори да хване мускулна треска. Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България“, заяви Гешев, малко преди да бъде замерен с пачката.

Колкото до Борисов, прокурорът заяви, че не се страхува да го разпитва и досега премиерът е привикван 3 пъти да дава показания: за имоти в Испания, за аудио и снимки.

Той поясни, че една от проверките касае фотографии, друга аудиозаписи по сигнал на Христо Иванов срещу бишвия негов министър-председател Бойко Борисов и третата, касаеща това, което някои медии наричат „Барселона гейт“ и къщи в чужбина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html