петък, 3 май 2024 г.

Евродепутати от четири страни гостуват на Великото народно въстание

По време на петото издание на Великото народно въстание ще говорят евродепутати от четири различни страни и четири различни политически семейства, обяви Отровното трио, цитирано от Медиапул.

Илюстрация от Медиапул

Гости ще бъдат ирландката Клер Дейли (Европейска обединена левица), румънката Рамона Стругариу (Обнови Европа, либерали), хърватинът Иван Синчич (необвързан) и Пол Танг (Социалисти и демократи).

Поредното издание на въстанието е насрочено за 17 часа в петък, 16 октомври. То е посветено на стотния ден от началото на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Преди това гост на третото Велико народно въстание беше евродепутатът от „Зелените“ Даниел Фройнд, който се появи с тениска с надпис „Спрете корупцията“. Фройнд говори от трибуната и изказа своята подкрепа към протестиращите българи с думите: „Европа ви чува!“.

Две седмици по-късно Европейският парламент прие резолюцията, с което критикува управлението на Борисов, полицейското насилие и недосегаемостта на главния прокурор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html