четвъртък, 2 май 2024 г.

Георги Стайков: Завеждам дело срещу лъжите на санаториума срещу мен

Болният от множествена склероза актьор Георги Стайков се забърка в шумен скандал, след като разкри пред седмичника „Галерия“, че е бил изгонен от специализираната болница за рехабилитация в бургаския квартал „Ветрен“ в началото на октомври. Звездата от филма „Вчера“ имал карта за лечение там по здравна каса от 2 до 9 октомври. На първият ден той пристигнал сутринта рано с такси и се настанил в стаята си, минал през доктор и в 11 часа трябвало да го види и главната сестра, след което да започне физиотерапия. „В 11 без малко бях пред кабинета на главната сестра, тя започна да пише разни работи и ме упъти къде е кабинетът по физиотерапия. Докато се придвижа до този кабинет, ми отне време. Първо, трябваше да го открия, защото за първи път съм в този санаториум, и второ, се придвижвам по-бавно с патерици. Като пристигнах с десет минути закъснение, сестрата ми каза, че съм закъснял и ще ми направи процедурата, когато тя реши. Аз й казах, че изобщо няма да си правя физиотерапия в този ден, и тръгнах да пуша. Тогава се появи шефът на санаториума д-р Кирил Младенов, който ми заяви, че в неговото лечебно заведение всичко е по график и има ред и правила. Обясних му човешки причината за закъснението ми, след което той отговори, че не съм се държал добре със сестрата, като съм отказал да ми направят физиотерапия, и ще е най-добре да напусна санаториума“, разказва Георги Стайков пред „Галерия“. След това се появила главната сестра, която държала доста груб тон, след което го накарали да напише молба, с която да й се извини. Актьорът обаче отказал, защото тя дори не се представила коя е, и казал, че се маха, след като обядва. Докато това се случва, му пратили багажа на рецепцията.

Веднага след публикацията в „Галерия“ обаче медии публикуваха съвсем друга версия на служителка от „Ветрен“, която запазила пълна анонимност, твърди че актьорът се е държал безобразно още при пристигането си, викал и псувал персонала, сякаш е употребил алкохол. Според нея Георги прередил опашка от 10-ина възрастни хора, за да му оправят документите. Докато трае това, запалил цигара в чакалнята, а пушенето е абсолютно забранено на цялата територия на санаториума. Когато му направили забележка, дори понечил да удари една от сестрите с патерицата си. Затова ръководството на лечебното заведение го помолило веднага да напусне.

„Антени“ се свърза с Георги Стайков и той категорично отрече тези обвинения. „Чета и се смея с глас. Това са абсурдни лъжи. Нищо от написаното не отговаря на истината и заради тези статии ще се видим в съда с медията, публикувала всичко това, защото служителката от „Ветрен“ не застава с името си зад своите твърдения. Ще им заведа дело за уронване на престижа и доброто ми име за огромна сума пари“, категоричен беше актьорът.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html