четвъртък, 2 май 2024 г.

10 години след като ритаха Човека-глас, антимафиоти пак сбъркаха адреса!

Спецакция на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в МВР се оказа насочена срещу случайно семейство в София заради грешка в навигацията. Преди да разберат, че са попаднали на грешен адрес, антимафиотите разбиват апартамент, в който спят 4-месечно бебе и младите му родители и ги арестуват, използвайки физическа сила и дори електрошок.

Това разказаха потърпевшите, седмица след злополучната операция на ГДБОП, чиято цел всъщност беше банда, занимаваща се с изнудване, лихварство, измами и разпространение на наркотици в няколко столични квартала.

Минути преди 6.00 часа сутринта на 5 октомври Десислава Крумова се буди от шум от разбиване на вратата на входа на блока, в който живее в кв. „Левски Г“ в София. Показва се на балкона и там вижда маскирани антимафиоти, които ѝ казват, че идват в отсрещния апартамент. Там обаче живее дъщеря ѝ с мъжа си и бебето им.

Затова Крумова веднага излиза на площадката в опит да обясни, че е станала грешка. Служителите на ГДБОП обаче не ѝ обръщат внимание и по думите ѝ я карат да се прибере, наричайки я „боклук“. В този момент по телефона се обажда дъщеря ѝ, която без да разбира какво се случва отвън, казва на майка си, че някой влиза да ги убива.

В крайна сметка апартаментът на младото семейство е разбит и маскираните антимафиоти нахлуват вътре и заключват с белезници мъжа и жената. Двамата разказват, че при арестите им са удряни и блъскани. Затова след случката те са си извадили медицински свидетелства, които да послужат като доказателство пред съда. Семейството е решено да заведе дело срещу МВР.

„Зет ми е ритан, на гърба имаше отпечатък от кубинка, вдигна кръвно. Стресът им беше много голям на децата. В медицинското е описано, че имат охлузвания, наранявания и пише, че са им причинени болка и страдание“, разказа пред Свободна Европа Десислава Крумова, добавяйки, че сега двамата пострадали посещават психолог, за да се отърсят от преживяното.

„Дъщеря ми каза, че след като са били на земята е чула, че по радиостанцията се казва: „Сбъркан е адресът, не е блокът, не е блокът!“ Тогава всичките излезнаха като хлебарки на бегом и ни оставиха в неведение. Аз тогава звъннах на „Бърза помощ“ и на полицията, за да търся някакво съдействие. Не знаех какво се случва и защо са влезли. След това вече разбрахме за какво е била цялата акция“, каза още Крумова, на която антимафиотите обясняват само, че ще разбере „от новините“ за какво става въпрос.

Миналата седмица директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че във връзка с акцията е образувана вътрешна проверка за нахлуване на грешен адрес, но не разкри никакви подробности.

Паметливи припомнят, че това не е единственият подобен гаф на антимафиотите. През 2010 година барети нахлуват една сутрин в жилището на Чевеца-глас Красимир Аврамов в рамките на спецоперацията „Недосегаемите“. Както сладко си спял певецът чул силен шум, станал сънени видял, че вратата му е разбита, а хора с качулки го проснали на земята. След като го наритали порядъчно, те изтарашили цялото жилище, докато стресираният Аврамов успява да си каже името. След като се оказва, че са сбъркали адреса полицаите се извинили на потърпевшия. След време Краси заяви в свое интервю, че им прощава, но цял живот няма да се отърси от преживяния стрес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html