петък, 3 май 2024 г.

Младежите изпуснаха златен шанс за Евро 2021

Младежкият национален отбор се отдалечи от историческо класиране на Европейско първенство. Тимът на Александър Димитров направи 1:1 като гост на Полша. Така България остана на трета позиция в групата с 15 точки. С две повече имат именно поляците. Само чудо може да ни помогне да ги изместим от втората позиция в последния кръг, когато приемаме Естония, а те играят у дома с последния – Латвия. Дори и това да се случи, пак не е сигурно, че ще се класираме, защото на финалите отиват само пет от подгласниците в деветте групи.

България U21 поведе в резултата и направи силен мач. В края на първото полувреме Здравко Димитров се разходи из защитата на домакините и с отличен удар откри – 1:0. Това стана в 41-ата минута. Димитров влезе като смяна в началото на двубоя на мястото на контузилия се Георги Русев.

След почивката българите продължиха да играят добре, да атакуват и да държат съперника далеч от вратата на Даниел Наумов. В 66-ата минута обаче Бартош Бида изравни след изпълнение на ъглов удар.

До края на двубоя нашите опитаха, но не успяха да стигнат до втори гол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html