петък, 3 май 2024 г.

Украйна удари Испания в Лигата на нациите (обзор)

Украйна постигна първи успех над Испания в историята на мачовете между двата отбора, като спечели с 1:0, в среща от футболния турнир Лига на нациите.
Единственият гол в срещата отбеляза Циганков в 76-ата минута.

„Няма смисъл да казвам нищо. Момчетата казаха всичко на терена със своето отношение, раздаване и спазването на всички промени, които им предложихме. До края изпълняваха всичко. Това е тяхна победа. Само тяхна. Радвам се, че моите думи се слушат и изпълняват. В бъдеще ще ни е по-лесно да правим варианти на състава“, щастлив след срещата бе селекционерът на Украйна Андрий Шевченко.

„В момента не сме в състояние да се конкурираме кадрово на Испания, но в този мач спечелихме всички борби и единоборства. Играта без топка беше в основата на успеха, който беше желан и изстрадан от всички. Всеки, който иска да попадне в националния отбор, е длъжен да се замисли способен ли е на такава отдаденост, след видяното срещу Испания“, коментира още легендарният нападател.

В другия двубой от тази група в Лига А, Германия и Швейцария завършиха 3:3 в Кьолн. Още в 5-ата минута Гавранович изведе гостите от Швейцария напред в резултата. В 26-ата Фройлер изравни, но само 2 минути по-късно Вернер отново даде аванс на гостите.

Новото попълнение на „Челси“ Кай Хаверц в 55-ата направи 2:2, а в 57-ата Гавранович пак вкара за швейцарците. Крайното 3:3 оформи Гнабри в 30 минути преди края.

 

Халфът на Германия Тони Кроос пък влезе в престижния Клуб 100. Срещу Швейцария той започна титуляр, а мачът бе 100-ия за него в националния отбор. Така Кроос стана 12-ият играч в историята на Бундестима, преминали тази граница. В топ 3 по участия за Германия са Лотар Матеус (150 мача), Мирослав Клозе (137) и Лукас Подолски (130).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ

Лига А, Група 4:

Германия – Швейцария 3:3
Украйна – Испания 1:0

Лига C, Група 1:
Азербайджан – Кипър 0:0
Черна гора – Люксембург 1:2

Лига D, Групa 1:
Латвия – Малта 0:1
Фарьорски острови – Андора 2:0

Група 2:
Лихтенщайн – Сан Марино 0:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html