петък, 3 май 2024 г.

Шестима от „Мерцедес“ са изолирани заради COVID-19

Шестима членове на отбора на „Мерцедес“ във Формула 1 са в изолация, като тимът спешно привика „резерви“ от Великобритания на пистата „Нюрбургринг“.

Там утре ще е поредният старт от Гран при за сезона. В него и марката, и асът Люис Хамилтън водят убедително и са на път към нови титли.

Ходът е наложен, след като втори човек от отбора е дал положителен тест за коронавирус, а трети такъв е „неясен“.

От „Мерцедес“ не назовават имена, но разкриха, че двамата с положителни тестове не са били в пряк контакт с пилотите Хамилтън и Валтери Ботас в последните 10 дни.

„Шестима нови членове са повикани за отбора според правилата на Формула 1 и FIA. Призоваваме за разбиране, че не можем да разкриваме повече информация за случаите“, обяви отборът.

„Много лоши вести, особено за хората, които ще трябва да се оттеглят и да се изолират встрани от състезанието за известно време. Те работят изключително здраво, за да са тук. Но когато имаш пауза и време за ваканция между стартовете, както бе сега, винаги има риск някой да не успее да се предпази от вируса. Няма как да живеем напълно отделени от околния свят“, коментира последните събития Хамилтън.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html