петък, 3 май 2024 г.

Надал срещу Джокович е финалът на „Ролан Гарос“

Рафаел Надал срещу Новак Докович е финалът на „Ролан Гарос“.

Световният №1 мина през ада срещу Стефанос Циципас, но в крайна сметка спечели с 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Двубоят на „Филип Шатрие“ продължи близо 4 часа, но можеше да приключи далеч по-рано, след като Ноле сервира за мача при 5:4 в третия сет, когато неочаквано допусна срив в играта си. В решаващата пета част силите на Стефанос не стигнаха.

Сърбинът проби още във втория гейм на първата част и не изпусна аванса си, вземайки подаването си 4 поредни пъти за 6:3. Вторият сет беше дори по-убедителен в полза на световния номер 1 в ранглистата. Въпреки равностойноото начало, след 2:2 Циципас не помириса нито един гейм повече, бидейки пробит два поредни пъти за крайното 6:2.

Третата част пое по различен курс. След равенство 4:4 и размяна на сервис геймове, Джокович успя да пробие в оспорван 9-ти гейм, получавайки шанс да затвори мача след само два часа игра. Тогава обаче гръцкият му съперник настъпи педала на газта и взе 4 поредни гейма, за да шокира големия шампион и да вземе частта със 7:5.

Четвъртият сет, от своя страна, беше изцяло в полза на Циципас, който водеше от първата точка и с пробив във втория гейм затоври частта при 6:4. В решителната част обаче нещата придобиха грозни измерения за Циципас. Джокович направи 3 пробива и напълно съкруши уморения си съперник, затваряйки мача с 6:1.

Надал пък се класира за своя четвърти пореден финал, след като спечели с 6:3, 6:3, 7:6(0) срещу Диего Шварцман за 3 часа и 12 минути. Така Матадора си отмъсти на аржентинеца за поражението пред септември на „Мастърс“ турнира в Рим.

Надал се наложи в първата част след пробиви във втория и четвъртия гейм. Между тях Шварцман спечели подаването на Рафа, но не успя да затвърди пробива. Вторият сет също премина под диктовката на Надал, който успя да го затвори с пробиви в третия и оказалия се последен девети гейм.

Шварцман обаче не се предаде и превърна третата част в истинско зрелище. Двамата си размениха по два пробива в маратонски геймове, след което решиха спора с тайбрек. Там Надал продължи с отличното представяне на свой сервис и се наложи с категоричното 7-0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html