петък, 3 май 2024 г.

България U21 запази жива мечтата за Евро 2021

Тимът на България до 21 години победи връстниците си от Латвия с 1:0 в квалификационен мач за Евро 2021. Така два кръга преди края, младежите ни запазиха шансове да се класират за финалите в Унгария и Словения.

Рамо ни удариха и младежите на Сърбия, които по същото победиха директният ни конкурент за второто място Полша с 1:0. Така два кръга преди края на квалификациите, поляците имат преднина от две точки пред България в битката за второто място. На първото убедително се е настанил тима на Русия.

Само след 4 дни, на 13 октомври, България гостува именно на Полша, а през ноември посреща. При два успеха в тези два мача, участието ни на Европейско ще бъде сигурно.

Двубоят срещу Латвия тази вечер не бе най-добрият за нашия тим, но скъпоценният гол на Станислав Иванов в 67-ата минута, продължи да поддържа мечтата за Евро 2021 жива.

В самото начало на втората част централният нападател на Латвия – Марко Регжа, също реши да ни помогне. Той извърши глупав фаул в атака, а това му донесе втори жълт картон и означаваше, че гостите ще доиграят мача с 10 души.

“Очаквахме такъв мач, Латвия са тежък съперник, защото получават много трудно голове. Играчите се раздадоха максимално. По-добре грозна победа, отколкото красива загуба, играехме само за резултат. Ние не сме в позиция да наричаме никого аутсайдер, всеки дава максимума и всеки иска да побеждава. За нас никой не е такъв, всички са равни и подхождаме с нужното уважение към всеки един противник“, коментира специалистът.

„Очаквам някои хора да се замислят и да помогнат. Не знам кога за последно два кръга преди края наш национален отбор е имал шансове за класиране, момчетата са страхотни”, коментира още Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html