петък, 3 май 2024 г.

Фетел: Провалих се във „Ферари“

Пилотът на „Ферари“ Себастиан Фетел оцени периода си като пилот на Скудерия, като провал.

„Не мисля, че ще съжалявам за времето, прекарано във „Ферари“. Наистина се провалих, защото имах задача да стана шампион. Не съм се справил със задачата, това е провал. Някои неща можеха да се направят по-добре, някои проблеми може би съм забелязал по-късно. Всичко, което се случи обаче ме доведе до мястото, където съм сега. Обективно съм се провалил. Имаше ли причини за това? Да, но не искам да ги приемам като оправдания. Сега мога да направя още една крачка напред“, заяви Себастиан Фетел пред официалния сайт на Ф1.

Германецът ще напусне Маранело в края на настоящата кампания и ще премине в състава на „Астън Мартин“, където ще си партнира с Ланс Строл. Неговото място до Шарл Лекльор ще бъде заето от настоящия пилот на „Макларън“ Карлос Сайнц-младши.

Германецът може освен пилот да се окаже и акционер в новия си тим. Това твърди босът на „Мерцедес“ Тото Волф, който е в близки отношения с Фетел.

„Фетел е доказан шампион и ще вдигне нивото на „Астън Мартин“. Те имат нужда от лидер и в лицето на Себ ще го намерят, което ще вдигне духа на целия отбор. Той първо трябва да си свърши работата на пистата, но очаквам дори да си купи и акции от автомобилната компания, докато все още не са вдигнали цената си“.

„Аз също имам акции в „Астън Мартин“ и чисто като фен се радвам за идването на Фетел. От бизнес гледна точка също е добре, понеже вторият пазар на компанията е Германия“, завърши австриецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html