понеделник, 29 април 2024 г.

Слави взе човек на Лютви Местан за шеф в „Има такъв народ“

 

Човек на Лютви Местан ще е шеф на партията на Слави Трифонов в Момчилград, разкрива седмичникът „Галерия“. Става дума за дългогодишния сподвижник на Местан Ялчън Мастанлъ. Само допреди няколко месеца Мастанлъ се клел във вярност на лидера на ДОСТ, но наскоро хвърлил партийната си книжка, за да гради кариера при Слави Трифонов. Така партията на Дългия вече е представена в бастиона на Местан от протеже на подсъдимия за убийството на бебе в катастрофа. Мастанлъ имал за задача да откъсне още членове на разпадащата се партия на Местан за новия политически играч.

Мастанлъ е поредният номад, който се влива в редиците на „Има такъв народ“ с надеждата да влезе в голямата политика. В област Кърджали набирането на членове все пак върви и хората се записват в новата партия. Не така обаче стоят нещата във Видин. Преди месец Слави Трифонов лично изхвърли областната координаторка Росица Кирова, която си позволила да се вози в джипа на премиера и да го пита за инфраструктурата. Кирова е председател на гражданска организация, която протестира срещу лошата инфраструктура и е много уважавана в града. След като я изхвърлили от „Има такъв народ“, рейтингът на партията паднал рязко и дори малкото желаещи да станат членове се отказали. Партията няма нито един координатор в общинските градове на област Видин. Нов областен координатор обаче се намерил – това е гримьорката Светлана Стойкова. Тя била фенка на Слави от малка и често мятала гьобеци на чалга парчетата му в местните кръчми, разказват хора от Видин. Работела в студиото си в кв. „Калето“ и не била много наясно с партийната дейност, но щяла в движение да трупа опит и познания в политиката.

Иначе „Има такъв народ“ вече отвори 5 офиса в страната. Първият беше във Враца, а след това и в Плевен, Елин Пелин, Бургас и Кърджали. С финансирането се заели местни бизнесмени, много от които имат апетити да усвояват пари от обществени поръчки, защото досега не ги огрявало.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html