петък, 3 май 2024 г.

Серина: Никой не ме обичаше, но с това тяло направих добра кариера

Серина Уилямс признава в ноемврийския брой на модното списание Vogue, че е била дискриминирана много през годините заради тъмния цвят на кожата си, но никога не е искала да бъде бяла.

Именно 23-кратната шампионка от Големия шлем е една от най-активните спортистки изобщо в борбата срещу расизма и дискриминацията срещу жените, като доста често показва това с изявления и действия в реалния живот и социалните мрежи.
„Никой не ме обичаше и никой не вярваше в мен. Просто бях неоценена. Но никога не съм искала да бъда бяла, не съм искала да се променям в това отношение по никакъв начин“, коментира американката.

„Харесвам себе си и искам да бъда успешна чернокожа жена. Не искам нищо друго! Преди хората гледаха на външния вид по съвсем различен начин и сестра ми Винъс отговаряше на определени стандарти като дълги крака, стройна фигура и тънка талия. А хора като мен никога не са били по телевизията. Всичко беше различно. Но това тяло ми помогна да направя добра кариера и да постигна много победи“, добави тя.

Легендата краси корицата на списанието и е облечена в стилна бяла рокля.

Припомняме, че Уилямс получи контузия в ахилеса по време на тазгодишния „Ролан Гарос“ и се отказа минути преди мача си от втория кръг срещу Цветана Пиронкова.
Все още не е ясно кога ще се завърне на корта, но определено ще има повече време за своето семейство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html