петък, 3 май 2024 г.

„ЛА Лейкърс“ е на победа от трофей №17 в НБА

„ЛА Лейкърс“ вече е на един успех от 17-ия си трофей в НБА. „Езерняците“ спечелиха изключително драматичен и напрегнат четвърти мач с „Маями“, завършил 102:96 в полза на отбора на Франк Вогъл. По този начин калифорнийският тим излиза напред в общия резултат във финалната серия с 3-1 и се нуждае от само още един успех, за да спечели своята първа титла от ерата на покойната легенда на тима Кобе Брайънт и общо 17-а в историята на организацията.

Лидерът на Лейкърс ЛеБрон Джеймс бе почти незабележим през първата част, но след голямата почивка рязко вдигна оборотите и бе с основна роля за победата на тима си. Антъни Дейвис за пореден път бе като стена в дефанзивен план, записвайки 4 „чадъра“ на сметката си, а гардът Кентейвиъс Колдуел-Поуп вкара две поредни ключови стрелби за тима си в последните минути, благодарение на които „езерняците“ запазиха преднината си и спечелиха двубоя.

Бам Адебайо най-сетне се завърна в тима на Маями. Титулярният център на „горещите“ превъзмогна болежките във врата си и изигра 33 минути в днешния мач, оставяйки 15 точки и 7 борби.

ЛеБрон завърши 28 точки, 12 борби и 8 асистенции, а Дейвис добави 22 пункта, 9 овладени топки и 4 чадъра.

Звездата на „горещите“ Джими Бътлър не успя да повтори героизма си от мач №3. Крилото записа 22 точки, 10 борби и 9 асистенции за тима си, а Тайлър Хиро добави 21 точки и 7 борби.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html