петък, 3 май 2024 г.

Мегапродукцията „Африканката“ влиза в Зала 1 на НДК

Мегапродукцията „Африканката“ от Джакомо Майербер на Дойче Опер-Берлин и Старозагорската опера за първи път в София

Отложеният заради пандемията уникален спектакъл на Дойче опер-Берлин и Старозагорската опера на операта „Африканката“ от Джакомо Майербер ще бъде представен на 6 октомври от 19.00 часа на сцената на Зала 1 на Националния дворец на културата.

Възхитителната постановка на световно признатата българска режисьорка Вера Немирова ще гостува за първи път в София в пълния си блясък, пресъздадена от великолепните изпълнители на главните роли: Ивайло Михайлов (в ролята на Васко да Гама), Даниела Дякова (Селика), Беса Лугичи (Инес).

Участват още Ивайло Джуров, Крум Гълъбов, Делян Славов, Пламен Кумпиков, Ивайло Йовчев, Тереза Бракалова, Костадин Якшев, оркестър, хор на Държавна опера Стара Загора, представители на Прабългарската  школа за оцеляване „Бага-Тур“. Спектакъла ще дирижира маестро Ивайло Кринчев, хормайстор Младен Станев.

Операта „Африканката“ на Майербер – съвместна продукция на Държавна опера Стара Загора и Дойче Опер-Берлин, оживя за първи път в края на миналата година в България и на Балканите. Не закъсняха и въодушевените отзиви от историческия премиерен спектакъл в Стара Загора, изпълнени със суперлативи. Авторитетното германско издание DAS OPERNGLAS отрази събитието в първия си януарски брой за 2020 и даде висока оценка за спектакъла и тенденциите през последните години в развитието и перспективите на Старозагорската опера.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html