неделя, 28 април 2024 г.

Тръгва работата по проекта за нова конституция

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за разглеждане на проекта на нова конституция. Точката бе включена в днешната програма на депутатите, тъй като вчера преди гласуването на решението заседанието бе прекратено поради липса на кворум.

Тежката артилерия на ГЕРБ Десислава Атанасова ще бъде председател на комисията

Предложението за създаване на комисията е на д-р Даниела Дариткова и ПГ на ГЕРБ“. За създаване на комисията гласуваха 116 народни представители, против – 52, и „въздържали се“ – 1. Комисията ще работи в срок от 2 месеца. Целта ѝ е да обсъжда и анализира проекта на конституция и да предлага конкретни предложения за промени в него.

БСП и ДПС бойкотираха разискванията и не посочиха свои представители в комисията.

За председател на Комисията бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ, която преди години сама се определи като „тежката артилерия на ГЕРБ“. За неин заместник депутатите избраха Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“.

Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „Обединени патриоти“, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „Воля“ и Спас Панчев от групата на независимите депутати.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html