петък, 3 май 2024 г.

COVID-19 бави договора за мача на Кобрата (обновено)

Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, обяви чрез профила си в Туитър, че е заразен с COVID-19. Той ще бъде изолиран минимум за 14 дни, а това със сигурност ще забави подписването на договора за мача между неговия клиент Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

“Оказа се, че съм дал положителен тест за COVID-19 и трябва да напусна „балона“ незабавно. За щастие, всички останали проби са негативни. Прибирам се у дома, за да се изолирам. Очаквайте включване и утре“, написа Хърн в социалната мрежа.

41-годишният импресарио организира специално изолиран комплекс за редица професионални боксьори, наречен „балон“. Там бойците стоят в идеални условия и без контакт с външния свят, за да може да участват в организираните от промоутъра боксови вечери. Такава трябва да се проведе в предстоящия уикенд в „Маршал Арена“ в Милтън Кийнс.

Както е известно, на 12 декември Джошуа трябва да се бие с Кубрат Пулев в Лондон. Двете страни имат постигнато споразумение за мача, а договорът трябваше да бъде подписан до дни. Само преди преди дни Еди Хърн се закани, че неговият клиент ще нокаутира Кобрата.

В същото време Кубрат Пулев изрази увереност, че ще стане световен шампион по бокс за професионалисти. Той е сигурен, че ще победи настоящия носител на пояса на Международната боксова федерация (IBF) Джошуа.

„Чувствам се убиец. На 12.12.2020 г. ще съм подготвен на максимални обороти и ще го смачкам. Кой каквото и да говори, българинът отива да мачка. Да мачка за цяла България, за целия този народ и да вдигнем малко главите и самочувствието“, каза Пулев, който беше гост по случай 100-годишнината на Икономическия университет във Варна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html