петък, 3 май 2024 г.

Състоянието на медиите в България – развитие в застой

Kато „развитие в застой“ може да се опише медийната среда в България през 2020 г. Това показва петото проучване за усещането за свобода на словото в страната, направено от АЕЖ-България и осъществено с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България. Резултатите ще бъдат представени на 9 октомври (петък), 2020, от 10 ч. до 12 ч. в зала „Кеплер“ в Launchee на партерния етаж на търговски център ЦУМ.

Мотото на тазгодишното проучване е „Журналистика без маски“ като символ за откритата, честна журналистика в една необичайна ситуация. Заглавието няма отношение към дебата за използване на лични предпазни средства. Проучването е с национален обхват, не е представително.

Данните са събрани чрез онлайн анкета, проведена в периода 3 май – 10 юни, която се попълва доброволно. Статистическата обработка е на агенция „Алфа рисърч“. Автор на доклада е д-р Илия Вълков, член на УС на АЕЖ-България, журналист и преподавател в УНСС. Специален гост на събитието ще бъде Нейно превъзходителство Беа тен Тъшер, посланик на Кралство Нидерландия в България.

Поради епидемиологичната обстановка местата за гости са ограничени. За тази цел е нужна предварителна регистрация, която ще бъде отворена до изчерпване на местата.

Събитието ще се излъчва на живо в интернет през страницата на АЕЖ-България във Facebook.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html