петък, 3 май 2024 г.

Разломът се разширява: ДПС поиска оставката на Цвета Караянчева

Йордан Цонев. Снимка: Офнюз

Разломът между ДПС и ГЕРБ става все по-видим, след като днес Йордан Цонев заяви, че партията му иска оставката на Цвета Караянчева. Последната от причините за това е ограниченият достъп за журналисти до депутатите и сградата. „Ще се върне старият режим, който беше в старото Народно събрание. ДПС никога не е имало проблем с комуникацията си с вас журналистите. Ние сме открити, във всеки момент разговаряме с вас“, заяви заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Вчера Караянчева заяви пред репортерите, че ще даде достъп на репортерите до залата с фотьойли в бившия Партийния дом, където трябва да им бюфет и до стола, който ще заработи след месец. В „бюфета“ има само фотьойли, но депутати там не стъпват. Тя обаче няма намерение да осигури достъп до стаите на парламентарните групи, както беше в старата сграда на Народното събрание. Журналистите имат достъп само до пресцентъра на парламента, който се намира в сутерена на парламента, където гледат заседанията на монитори, чието излъчване често прекъсва и не могат да задават въпроси на народните избраници.

Преди две седмици БСП и ДПС пак поискаха оставката на председателя на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева. Поводът на БСП – че превърнала тоалетната на парламента в политически фактор, понеже не допуснала до нея дете от групата от „Системата ни убива“, която се опитваше да се барикадира във фоайе на сградата в сряда.

Поводът на ДПС – че бездействала по стар сигнал за несъвместимост на длъжности на член на Централната избирателна комисия, избран от парламента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html