петък, 3 май 2024 г.

В Италия: Гълъбинов е великан!

В Италия не спират да хвалят Андрей Гълъбинов, след като нападателят донесе историческия първи успех на „Специя“ в Серия „А“. 31-годишният софиянец се разписа два пъти за 2:0 срещу „Удинезе“ в сряда.

„Гълъбинов е великан!“, възкликна един от най-известните спортни журналисти в Италия Джанлука ди Марцио.

„Той е свикнал да гледа всички отгоре, но може би не и да бъде на върха при голмайсторите в Серия „А”, пише Ди Марцио в своя сайт, правейки препратка към начина по-който българинът изразява радостта си след попадение.

В материала си журналистът обръща внимание, че Гълъбинов идва от волейболно семейство. Баща му (б.р. – Асен Гълъбинов) е бивш български национал, майка му (б.р. – Паолина Филипова) също е била състезателка по волейбол.

„Той обаче избра да прави разликата пред вратата, а не под мрежата”, пише Ди Марцио и допълва, че постиженията на Андрей ще останат завинаги в историята на „Специя“, чийто тим играе за първи път в Серия „А“.

Треньорът на новака в елита Винченцо Италиано също засипа с похвали нашето момче.

„Гълъбинов се промени в края на миналия сезон. Той притежава страхотна мотивация и заслужава да има страхотна кариерата. Щастлив съм за головете му, за духа и раздаването му. Гълъбинов е лидер, на който се наслаждаваме в момента. Неговите голове ни помагат да израснем по-бързо, тъй като сме млад отбор. В неделя срещу Милан ни чака нов труден мач, но вече имаме повече самочувствие“, сподели Италиано.

Специалистът потвърди, че въпреки доброто представяне на Гълъбинов в оставащите дни от до края на трансферния прозорец може да бъде привлечен още един нападател, тъй като липсват алтернативи.

„Нов нападател? Имаме един, който вкара три гола в два мача. Гълъбинов е нашият водач и сега се наслаждаваме на него, но ще видим какво ще ни донесат последните дни от трансферния прозорец“, заяви Италиано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html