петък, 3 май 2024 г.

„ЛА Лейкърс“ удари пръв във финала на НБА

Отборът на „ЛА Лейкърс“ стартира първото си участие на Финалите на НБА от десетилетие насам с комфортна победа. „Езерняците“ не оставиха абсолютно никакви шансове на „Маями“ в дебютния мач от финалната серия за титлата и ги поставиха на колене след 98:116 (28:31, 20:34, 19:28, 31:23).

ЛеБрон Джеймс и компания изпитаха проблеми със съперника си единствено през първата четвърт, но след това бяха безупречни в стрелбата и защитата и направиха солидна крачка към 17-и трофей във витрината си.

Освен тежкото поражение и загубата на самочувствие, треньорът на „Хийт“ Ерик Сполстра и щабът му ще трябва да се справят с редица проблеми преди началото на втория мач.

Словенският ветеран Горан Драгич получи разкъсване на връзки в левия глезен и за момента слуховете сочат, че вероятно ще пропусне остатъка от серията.
Бам Адебайо пък нарани рамото си, а Джими Бътлър стъпи накриво, но единствен от тримата посочени доигра срещата.

Антъни Дейвис бе основната причина за победата на „езерняците“ с 34 точки, 9 борби, 5 асистенции и 3 чадъра. ЛеБрон остана на асистенция от „трипъл-дабъл“ – 25 пункта, 13 овладени топки и 9 завършващи подавания.

За съперника Бътлър отбеляза 23 точки и взе 5 борби, Кендрик Нън се включи по чудесен начин след излизането на Драгич и вкара 18 точки за 20 минути, а младата звезда на тима от Флорида – Тайлър Хиро, реализира 14 пункта, но при 6/18 стрелба от полето.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html