четвъртък, 16 май 2024 г.

Пиронкова е спечелила над $5 млн.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не само се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция, но и премина поредна граница в кариерата си.

Завърналата се след тригодишна пауза пловдивчанка постигна победа №399 в кариерата си на старта на турнира срещу Андреа Петкович с 6:3, 6:3 и по този начин си заработи 84 000 евро, с което мина границата от 5 милиона долара от наградни фондове, откакто дебютира в професионалния тур през 2005 г.

Утре пловдивчанката ще търси първа победа от 6 мача срещу 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс. Американката очаква дълъг двубой с най-добрата българска тенисистка.

Двете изиграха оспорван двубой на 1/4-финалите на US Open, но сега жребият ги срещна още във втория кръг.

“Пиронкова играе добре, но също и аз. Готова съм да се изправя срещу нея, а тя също ще бъде готова за мен. Ще бъде дълъг мач и тя ще успее да върне много топки, но същото важи и за мен. Ще бъда готова”, коментира Уилямс след победата си в първи кръг над друга американка – Кристи Ан, която елиминира в самото начало и на US Open.

„Очертава се още един труден мач. Срещу Серина условията ще бъдат различни. Целият турнир е различен, всеки мач е различен. Очаквам срещата с нетърпение“, сподели пък Пиронкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html