понеделник, 20 май 2024 г.

Мощен „Ливърпул“ срази и „Арсенал“

„Ливърпул“ продължава отличното си представяне от началото на сезона във Висшата лига. Мърсисайдци записаха трета поредна победа, след като надделяха с 3:1 над „Арсенал“ на “Анфийлд”. Мърсисайдци са с пълен актив от 9 точки и не са губили у дома в 61 мача. За „Арсенал“ това бе първо поражение през новата кампания, след като тимът стартира с два успеха.

„Ливърпул“ започна по-активно и успя да създаде няколко опасни положения вратата на „топчиите“, като най-чистото от тях се откри пред Садио Мане, чийто удар обаче беше отразен от Бернд Лено. В средата на полувремето Александър-Арнолд засече отбита топка пред наказателното поле на Арсенал. Ударът му рикошира в тялото на Бейерин, а след това срещна напречния стълб.

Изненадващо гостите първи стигнаха до попадение. В 25-ата минута груба грешка на Робертсън позволи на Лаказет да се разпише. Радостта на „Арсенал“ обаче беше кратка. Не бяха измина и 180 секунди преди „Ливърпул“ да изравни резултата. Фирмино успя да изведе Салах в наказателното поле. Последва удар от египтянина, Лено спаси, но при добавката Мане се разписа на празна врата.

Отборът на Юрген Клоп стигна до пълен обрат в 34-ата минута, а Робъртсън се реваншира за грешката си. След центриране на Александър-Арнолд топката стигна до колегата му и той технично я вдигна над Лено за 2:1.

След почивката „Арсенал“ имаше своите шансове. В 59-ата минута Лаказет беше изведен зад защитата на шампионите, но Алисон излезе и блокира удара му. Освен това страничният съдия беше вдигнал флага за засада. Малко след това отново Лаказет се озова в чиста позиция и трябваше само да преодолее Алисон. Вратарят обаче отново спечели задочния двубой с нападателя.

Отговорът на „Ливърпул“ бе блестяща комбинация, която завърши с удар на Мане покрай вратата. Десетина минути преди края на редовното време новото попълнение на „Ливърпул“ Диого Жота реши да пробва късмета си с изстрел извън наказателното поле, но не успя да уцели вратата. Той получи нов шанс на много по-добра позиция, но би във външната част на мрежата! Малко след това Жота не се разбра със Салах и „Ливърпул“ изпусна нова златна възможност.

В 88-ата минута логичното се случи и Жота отбеляза дебютното си попадение за „червените“ от много по-трудна позиция. Топката не беше изчистена добре от защитата на „Арсенал“ и нападателят вкара от границата на наказателното поле, намирайки долния ляв ъгъл.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html