сряда, 22 май 2024 г.

Легендата Крис Евърт: Майчинството направи Пиронкова по-зряла и спокойна

Носителката на 18 титли от Големия шлем Крис Евърт смята, че тенисистките, които са станали майки, притежават специална психологическа нагласа, която им помага да играят по-добре.

Американската легенда е част от екипа от експерти на „Евроспорт“ за „Ролан Гарос“.

„Майките в тура очевидно имат някаква специална психологическа нагласа. Те просто излизат на корта и играят много спокойно, защото знаят, че извън играта ги чака друг живот. Това вероятно сваля част от напрежението. Мисля, че видяхме точно това при Пиронкова. Сега тя е по-зряла и по-спокойна, владее емоциите си по-добре, а ако загуби – не е краят на света. Според мен в случая говорим за психологическа, а не толкова за игрова промяна. Винаги се радвам, когато виждам майки на корта. На US Open те бяха цели девет, което е страхотно“, коментира пред TennisKafe легендата, а относно очакванията към Григор Димитров и факта, че хасковлията не е преминавал третия кръг в Париж Евърт допълва:

„Зависи от жребия, тъй като не съм сигурна къде точно се намира той, но подобно постижение би било много добро за него. Клеят не е любимата му настилка, той се чувства много по-комфортно на твърди кортове и стилът му е много по-подходящ за тях. Играта му наподобява тази на Федерер. Но въпреки това мисля, че достигането до 1/8-финалите е съвсем реалистична цел за Димитров“, казва американката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html