петък, 17 май 2024 г.

Блестяща Пиронкова тръгна по план в Париж

Цветана Пиронкова започна по блестящ начин участието си на „Ролан Гарос“! Българката се наложи бе проблеми над Андреа Петкович след 6:3, 6:3 и се класира за втория кръг на надпреварата, където очаква Серина Уилямс или Кристи Ан.

Пловдивчанката стартира много уверено с два пробива – за 3:0. Интересното е, че в общо трите гейма в началото на мача Цветана загуби едва три точки.

В следващия гейм германката достигна до две точки за връщане на единия пробив, но след две прекрасни изпълнения нашето момиче неутрализира възможностите.

Въпреки това Андреа, която е родена в Босна и Херцеговина, съумя при четвъртата си възможност за пробив и намали до 3:1.

Цвети обаче изглеждаше далеч по-добре на корта и тя стигна до нов брейк за 5:2. Петкович отговори, но след това се пропука и българката реализира нов пробив, за да затвори сета.

Втората част започна перфектно за втората ни ракета, която проби за 2:0. Германката обаче реализира светкавичен рибрейк. Пловдивчанката натисна Петкович в най-подходящия момент и проби за 4:2. Осъзнала, че няма какво да губи световната №95 отпусна ръката и постави под напрежение сервиса на нашето момиче, но Цвети не се огъна.

Пробивът аванс за българката се оказа напълно достатъчен и тя спечели двубоя с гейм на 15.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html