четвъртък, 16 май 2024 г.

Рекордът на Шумахер оцеля, Хамилтън прибира по $50 млн. на сезон

Валтери Ботас спечели седма поредна победа за „Мерцедес“ в Гран при на Русия. Финландецът записа своя втори успех на това трасе и общо девети във Формула 1 след отлично каране, което обаче бе подпомогнато и от многото проблеми за неговия съотборник Люис Хамилтън, който завърши трети. Между двамата пък на подиума се качи Макс Верстапен.

Шампионът получи 10-секундно наказание за две отделни нарушения на правилата, тъй като е направил два тренировъчни старта извън обозначената зона преди началото на състезанието.

Още първата обиколка бе белязана от инцидент. Ланс Строл и Карлос Сайнц отпаднаха след сблъсък помежду си, а Хамилтън удържа полпозицията си пред Ботас.

Финландецът обаче пое контрол над състезанието, след като съотборникът му премина принудително през бокса и по този начин попречи на Люис да изравни Михаел Шумахер на първото място във вечната класация по победи с 91.

Световният шампион трябваше да се справя от позиция извън Топ 10, но все пак достигна до подиума.

В същото време стана ясно, че шесткратният световен шампион Хамилтън е близо до подписване на нов тригодишен договор с „Мерцедес“, според който британският пилот ще получава по $50 млн. на сезон и ще остане в отбора поне до 2023 г.

Братанецът дълго време не можеше да уреди финансовите си различия с германския концерн „Даймлер“, който е собственик на Мерцедес. В крайна сметка страните са успели да намерят компромис, според „Дейли Мейл“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html