понеделник, 20 май 2024 г.

Серина отново на пътя на Пиронкова

Цветана Пиронкова може да получи възможност за реванш срещу Серина Уилямс! Българката започва участието си в тазгодишното издание на „Ролан Гарос“ срещу Андреа Петкович, а, при победа, във втория кръг излиза срещу победителката от двойката Уилямс – Кристи Ан.

Именно 23-кратната шампионка от Големия шлем спря впечатляващия поход на Пиронкова на US Open. Двете са се сблъсквали шест пъти, като Уилямс е продължавала напред във всеки един от случаите.

Освен Серина, в горната половина на схемата, където е Пиронкова, е и третата поставена Елина Свитолина. Българката участва в Париж с „уайлд кард“.

Григор Димитров пък ще се изправи срещу французина Грегоар Барер на старта на „Ролан Гарос“.

Двамата играха един срещу друг в Монпелие по-рано тази година. Тогава французинът се наложи с 2:1 сета (6:7, 6:4, 7:5).

Ако вземе реванш от Барер, Григор излиза срещу победителя от двойката Андрей Мартин – Жоао Соуса. В третия кръг първата ни ракета може да получи възможност за отмъщение и срещу Денис Шаповалов, от когото бе елиминиран в четвъртфиналите в Рим.

Димитров никога не стигал по-далеч от третия кръг в Париж. Той отпадна в тази фаза през 2013, 2017, 2018 и 2019 г. За Григор предстои 10-то участие на „Ролан Гарос“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html