вторник, 14 май 2024 г.

Румънците изпълниха обещание на Каракачанов – вдигнаха пенсиите с 40 на сто!

Румънското правителство вдигна пенсиите поголовно с 40 на сто и по този начин показа, че изпълнява предизборните обещания на лидера на българското ВМРО Красимир Каракачанов. Паметливи припомнят как войводата от Русе и неговият коалиционен партньор Валери Симеонов ръсеха обещания преди четири години как българските пенсионери трябва да живеят достойно и да им бъдат вдигнати пенсиите с минимум 30 на сто. Очевидно сладките им думи са чути добре на север от Дунав и съседите осигуриха по-нормален живот на възрастните хора в страната си. В същото време масовата амнезия на нашите „патриоти“ в парламента и правителството осуети иначе добрите им намерения, разтръбявани навсякъде в предишната предизборна кампания за депутатски кресла в Народното събрание.

Междувременно решението на властите в Букурещ се отчита като рисково от неолибералното българско издание „Дневник“, което е проводник на политиките на Джордж Сорос и на разградския олигарх Иво Прокопиев. Според „Дневник“, който се прокламира като медия на някаква си модерна градска десница у нас, премиерът Лудовик Орбан и неговото правителство поставяли под съмнение, че ще се справят с бюджетния дефицит в страната, което намалявало кредитния рейтинг на Румъния.

Оставяйки настрани терзанията на „Дневник“, ще припомним, че през този мандат българските патриоти от ВМРО и НФСБ отдадоха всичките си сили за чувствително повишаване бюджетните разходи за отбрана. Напоследък най-важният проблем пред двете партии е дали ще влязат отново в парламента на предстоящите редовни или извънредни парламентарни избори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html