четвъртък, 16 май 2024 г.

Гледаме номинирани за „Оскар“ филми под открито небе

Вълнуващо филмово събитие ще се състои в София. Столичният район „Лозенец“ – СО и Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE организират прожекция на открито на номинирани и спечелили „Оскар“ филми . Събитието ще се състои на 25-ти и 26-ти септември, петък и събота, а входът е свободен. Известното сред столичани обръщателно колело на трамвай № 10 в кв. „Хладилника“ ще се преобрази в киносалон на открито. В двата поредни дни от 21:00 часа зрителите ще имат възможността да гледат наградените и номинираните за  „Оскар“ 2020 игрални и анимационни късометражни филми.

Заглавията, които посетителите ще могат да видят, са игралните „Сестра“ (Белгия), „Братя“ (Канада/Тунис/Катар/Швеция), „ФК Нефта“ (Франция/Тунис), „Сария“ (САЩ) и „Съседският прозорец“ (САЩ), който получи и престижното отличие в началото на февруари тази година. Анимационните филми, които влязоха в списъка с номинации за „Оскар“ 2020, са „Дъщеря“ (Чехия), „Котбул“ (САЩ), „Паметен“ (Франция) и отново заглавието „Сестра“ – но този път анимационна копродукция между САЩ и Китай. Организаторите на филмовото събитие са включили и победителят в категорията „От любов към косата“ (САЩ).

Вече трета година IN THE PALACE е сертифициран да предлага филмите си победители в конкурсните програми директно за разглеждане за най-голямото световно отличие в кино изкуството – наградите „Оскар“, а с това притежава и ексклузивитета да представя финалистите в голямата надпревара пред българска публика.

За новини и повече информация – http://bit.ly/Кино-на-открито

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html