понеделник, 20 май 2024 г.

42-ма ученици в Стара Загора под карантина

42-ма ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора са поставени под карантина от четвъртък, след като в сряда единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус.

Ученикът от гимназия „Ромен Ролан“, дал положителна проба за Covid-19, е в добро здравословно състояние, няма и не е имал никакви симптоми. Семейството му е пожелало да се тества, благодарение на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

Ученикът е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас. За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

„Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние“, заяви директорът на старозагорската гимназия

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html