събота, 18 май 2024 г.

Духът на Армения изпълва Пловдив

На 17 септември 2020 г. жителите и гостите на миналогодишната европейска столица на културата могат да се потопят в духа, традицията и звученето на Армения. Мястото естествено е Капана в Пловдив – квартала на творческите индустрии, а точната локация е под чадърите на ул. „Абаджийска“. Началото е в  19:30 ч.

На сцената ще стъпи вокална формация SIRUN / ՍԻՐՈւՆ Сирун, която е основана през 2015 г. в Пловдив. Тя е с богат репертоар, стъпил върху традиционната и съвременната арменска народна музика. Формацията, чието име се превежда „Любим-Обичан“, вече 5 години радва с изпълненията си както арменската публика, така и българите из цялата страна.

Арменският танцов състав „Ереван“ също ще зарадва публиката. Съставът е основан преди 5 години, а инициатор за това е дългогодишната учителка по арменски език госпожа Вартанян. Художествен ръководител е Инеса Тоноян-Георгиева. В репертоара му са залегнали най-вече арменските танци от различните фолклорни части на Армения, както и руски и гръцки танци.

Събитието е част от „Лято в Капана“ и се провежда с подкрепата на община Пловдив.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html