неделя, 5 май 2024 г.

Гришо ги почна в Рим

Григор Димитров се завърна на клей за Мастърса в Рим и откри кампанията си на червено с чиста победа. Топ тенисистът ни изпита известни трудности с вкарването на първия сервис (под 50%), но не остави съмнения относно класата си срещу италианеца Джанлука Маджер. Бившият №3 надделя над 80-ия в ранглистата със 7:5, 6:1.

През последните четири години хасковлията винаги губеше първите си мачове в Рим.

През 2016 г. той претърпя поражение от Александър Зверев, след това загуби от Хуан Мартин дел Потро и Кей Нишикори, преди да отстъпи на Ян-Ленард Щруф в италианската столица миналата кампания. Сега българинът продължава във втората фаза срещу Йошихито Нишиока или Миомир Кецманович.

Гришо първи реализира пробив в първия сет за 3:1. Маджер обаче веднага направи рибрейк и намали резултата. След това двамата печелиха подаванията си, но при 6:5 и сервис на италианеца Гришо проби при първата си възможност, а с това спечели и първия сет.

Втория сет се разви по най-благоприятния за българина начин и той проби на нула за 2:0, а след това с гейм на 30 затвърди.

Хасковлията натисна съперника си още повече и реализира нов брейк за 4:0.

Маджер успя да спечели сервис гейма си при 5:1, но след това хасковлията бе безкомпромисен и без да губи точка на своето подаване, затвори двубоя в своя полза.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html