петък, 10 май 2024 г.

Борис Станимиров: Клеър Дейли и Елена Йончева не могат да бъдат морален стожер

Миналата седмица ирлaндcкият eврoдeпутaт Клeър Дeйли oтпрaви видeoпocлaниe към прoтecтирaщитe cрeщу прaвитeлcтвoтo бългaри в Брюкceл, в което ги увери, че cъжaлявa,  чe днec нe мoже да бъде с тях в протестната им акция. От Отровното трио заявиха, че са поканили и очакват Дейли в България. Публикуваме поста във Фейбук на Борис Станимиров, член на ДСБ, депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание, където бе  зам. председател на външната парламентарна комисия.

Публичната радост на български опозиционери, определящи се като десни, леви или центристи, а дори и като нито_леви, _нито_десни от изказванията на ирландската евродепутатка Клеър Дейли, не показва висок политически вкус.

Г-жа Дейли е представител на конфедерацията Европейска обединена левица – Северна зелена левица. Това е крайно лява, екстремна група в ЕП, с която „системните“ европейски социалисти (PES),  Зелени (G/EFGA) и либерали (RE) не искат да имат нищо общо. Левият аналог на десните на Льо Пен. Европейският консенсус остракира крайната левица и десница.

Клеър Дейли, снимка Интернет

Г-жа Дейли може да споделя верни тези и смелите и слова да галят слуха на протестиращия българин, но превръщането и в знаме на протеста от предполагаемо грамотни в европейската политика партийни лидери е дълбока грешка.

Клеър Дейли и Елена Йончева няма как да бъдат приемлив морален стожер за десен, центрист, либерал или зелен политически грамотен човек. Нищо лично. Допускам, че г-н Костадинов от Възраждане също би използвал остър език срещу управляващите, но не мисля, че хора със самочувствие на демократи биха развели думите му като свое знаме.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html