сряда, 15 май 2024 г.

ЦСКА оцеля след голяма драма във Варна

ЦСКА се спаси от първа загуба за сезона с гол в 88-ата минута на Томи Юрич срещу „Черно море“ във Варна. Двубоят на „Тича“ завърши 1:1.

Попадение на „червените“ беше отменено в 22-ата минута. Белтраме засече с глава пас на Йомов отдясно, вратарят на варненци успя да избие. Али Соу влизаше на скорост и игра с топката, тя се отби в Емил Янчев и влезе във вратата, но съдията видя игра с ръка на нападателя и отмени попадението.

Домакините поведоха в 35-ата минута. Матиас Курьор вкара с гръб към вратата, като насочи с глава топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на Бусато.

На почивката бомбички от сектора на „червените“ доведоха до напрежение и сблъсък с полицията. Една от оградите, които разделя феновете с терена, беше счупена.

Още в първата атака на втората част „Черно море“ получи правото да изпълни дузпа. Пламен Гълъбов събори Курьор, след като секунда по-рано Бусато спаси опасен удар на Исмаил Иса. Васил Панайотов се нагърби с изпълнението, но ударът му бе спасен от бразилския страж.

В 63-ата минута капитанът на „моряците“ Даниел Димов беше изгонен за втори жълт картон след агресивно влизане срещу Жеферсон.

В заключителните минути играчите на Стамен Белчев пропуснаха няколко голови възможности и могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки.

ЦСКА остава непобеден в редовното време от февруари насам, като в трета поредна визита на „Черно море“ не губи. В предишните два случая записа победи.

„Много труден мач. През първата част играхме много бавно. Нямаше организация в играта в центъра. Загубихме битката по крилата. От една страна е добре, че вкарваме в края, но от друга не. Хубавото е, че не се отказваме до последната минута“, заяви треньорът на „червените“ Стамен Белчев.

„Изиграхме мача така, както искахме. Без последните 10 минути и добавеното време. Поздравявам момчетата. Ние определено може повече да съжаляваме за изпуснатата победа, но пък накрая и те имаха ситуации при няколко разбърквания пред нашата врата. Голът на ЦСКА ни подсече. Затова приемам резултата като справедлив. Трудно ми е да приема някои съдийски решения за картони, нарушения. При дузпата защитникът на ЦСКА трябваше да бъде изгонен. Стана интересен мач за хората, но за нас треньорите беше доста инфарктен“, каза пък наставникът на „Черно море“ Илиан Илиев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html