сряда, 15 май 2024 г.

Провокатори на малки групи сноват сред протестиращите

Към 19:30 ч. на площада пред президентството вече са се събрали над 4 000 човека. Всичко е спокойно. Сред протестиращите сноват малки групи агресивни провокатори. Те се движат на групички от по 3-4 човека и внимателно следят случващото се в „триъгълника на властта“. Категорично отказват да разговарят с репортерите ни. Служители на реда заявиха, че правят всичко възможно да следят тези групи.

В 20 ч. броят на протестиращите нарастна на 7 000 човека,  исканията остават все същите – Оставка на кабинета на Бойко Борисов и освобждаване на прокурорския стол от Иван Гешев.

Междувременно проверките на пропускателните пунктове към протеста продължават. А охранителите са повече от внимателни. Не се допускат хора с остри предмети, стъклени бутилки и др.

Към настоящия момент протестът протича без напрежения, въпреки че пространството от статуята на София до Двореца е изпълнено с хора.

Междувременно организаторите се оплакаха, че полицията възпрепятства протестиращи, които пътуват от страната, да стигнат до София: „Мафията продължава да се опитва да мачка протестиращите. Три автобуса с хора – над 150 човека – са спрени между Мездра и Враца, под претекст „проверка разпоредена отгоре“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html