сряда, 15 май 2024 г.

Питат Цвети за Григор в Ню Йорк

Григор Димитров също беше намесен в пресконференцията на Цветана Пиронкова след 1/4-финала й на US Open, който тя загуби от Серена Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6.

Цвети получи любопитен въпрос – дали смята, че ще стане по-популярна от Григор Димитров, ако продължава да играе толкова силно.

„Що се отнася до популярност в България, и двамата вече сме доста известни. Хората там ме разпознават от много години. Няма смисъл от подобни сравнения“, отвърна Пиронкова.

В края на миналия месец пловдивчанката обяви, че е заявила участие на започващите съвсем скоро турнири на клей в Европа. След чудесното представяне на US Open Цвети ще опита да подобри и най-високото си класиране на „Ролан Гарос“. През 2016 г. тя достигна до 1/4-финал в Париж, където загуби от Саманта Стоусър с 4:6, 6:7.

В същото време вицепрезидентът на Международната тенис федерация (ITF) Катрина Адамс засипа с похвали представянето на Цветана.

„Пиронкова има шанса, че след толкова години е в основната схема. Сега върху нея няма напрежение, тя играе абсолютно освободено. Тя показа, че няма какво да губи, изкара страхотно време тук. Цветана предпочита да играе от основната линия, има страхотен първи сервис, което е от огромно значение. Не излиза много на мрежата. Пиронкова е майка, която се завръща в тениса след 3 години. И го направи по запомнящ се начин, който заслужава адмирации“, коментира Адамс.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html