петък, 3 май 2024 г.

Пиронкова пише история на US Open!

Цветана Пиронкова продължава с изключителното си представяне на US Open. 32-годишната българка достигна за пръв път в кариерата си 1/4-финалите в Ню Йорк, след като елиминира Ализе Корне с с 6:4, 6:7 (5), 6:3. Следващата й съперничка е носителката на 23 титли от Големия шлем – Серина Уилямс.

Бившата първа ракета на България и французойката изиграха феноменален мач на „Луис Армстронг“, който тества и физическите, и психическите възможности на двете до краен предел.

Корне започна по-агресивно двубоя и след ранен пробив успя да поведе в резултата с 2:0. Пиронкова отговори светкавично и на свой ред проби подаването на опонентката си, след което изравни за 2:2. В края на сета Пиронкова нанесе своя удар. След страхотна акция в близост до мрежата Цвети проби Корне и поведе с 5:4, след което сервирайки за първата част се справи убедително.

Тя успя да поведе с 2:0 гейма във втория сет и имаше три точки за пробив, но ги пропусна. Французойката влезе в силна серия и поведе с 4:2. Пиронкова изравни, а след продължителен девети гейм поведе с 5:4 и сервира за спечелване на мача. Пловдивчанката имаше мачбол, но две поредни грешки дадоха гейма на съперничката й. Стигна се до тайбрек, който беше спечелен от Корне.

В решителната част французойката първа стигна до пробив за 2:1, но Пиронкова го върна бързо. Решителният момент в сета и мача дойде в осмия гейм, когато Пиронкова направи нов пробив след удар по диагонал от бекхенд, за да поведе с 5:3 гейма. При третото си сервиране за мача българката нямаше проблеми и затвори гейма на нула.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html