петък, 19 април 2024 г.

Цвети през сълзи: Синът ми е горд с мен и затова си струва

Цветана Пиронкова трудно сдържа емоциите си след невероятното представяне срещу Ализе Корне, което я прати на 1/4-финал със Серина Уилямс на US Open.

„Наистина е невероятно, нереално. Бях много изтощена в края на мача, вложих много усилия. Трябваше да продължа да се боря и да се боря. След втория сет, честно казано, не усещах толкова голямо напрежение чисто психологически. Това беше просто един сет, който трябваше да се изиграе. Опитах да бъда малко по-агресивна, да играя точка за точка, гейм за гейм. Щастлива съм, че се получи“, бяха първите думи на корта на Цветана, а за следващата си съперничка допълни:

„Серина е невероятна шампионка. Познавам добре играта ѝ. Очаквам с нетърпение този мач. Но сега просто искам да вляза в ледената вана и после да отида на масаж и се отдам на дълга почивка. Не съм виждала сина си в продължение на две седмици и е много тежко. Става все по-тежко, когато дните отминават. Но аз знам, че той ме гледа. И е горд с мен. Затова си струва“, сподели през сълзи победителка.

За първи път три майки продължават в Топ 8 на турнира в Ню Йорк. Това са Виктория Азаренка, Серина Уилямс и самата Пиронкова.

Статистиката преди утрешния 1/4-финал показва четири срещи и четири успеха за Серина. Напрежението обаче ще е изцяло при американката, която ще бъде в ролята на фаворитка.

Първият сблъсък между двете майки е през 2007 г. на „Ролан Гарос“ и тогава 23-кратната шампионка от Големия шлем стигна до успеха след 5:7, 6:1, 6:1, а след това двете се сблъскаха в Ийстбърн четири години по-късно и отново Серина би в три сета – 1:6, 6:3, 6:4. В Пекин през 2014 г. пътищата им отново се срещнаха, а успехът за Уилямс бе по-убедителен – 6:2, 6:3. За последно двете играха в Синсинати преди пет години, когато супер звездата в женския тенис спечели със 7:5, 6:3.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html