събота, 18 май 2024 г.

Калоян Паргов – визионерът на ГЕРБ в БСП

 

Иво ДИМИТРОВ

Седмата колона на ГЕРБ в БСП Калоян Паргов хвърля димки преди изборите за председател на столетницата. Съвсем като патрона си Яне Янев, за когото работеше усърдно преди време като шофьор и нещо като лична секретарка. Друг е въпросът как БСП се докара дотам един теляк на Янето да е шеф на най-голямата организация на партията – столичната.

Никога не съм се съмнявал, че Паргов играе за враговете на БСП и като общински съветник, и като някакъв си там партиен функционер. Този комичен иначе образ се е самовживял в собствената си значимост толкова много, че отдавна е загубил ориентир къде е земята. Неотдавна дори казал на публично място, че като стане премиер, ще направи еди-какво си. Ако стигнем дотам Паргов да е премиер, сме я закъсали наистина. Тогава и Йоло Денев ще ни се струва разумен вариант. Но за това друг път.

Паргов е в общинските схеми на ГЕРБ и за това доказателствата са безброй. За тези, които имат време да се занимават с особата му, само ще кажа, че е проверимо колко пъти се е измъквал от важни гласувания, как дезертира в битката срещу безобразното строителство на „Граф Игнатиев“, как гласува за приватизацията на Общинска банка и още куп подобни случаи на предателство.

Потърсете смисъл в следващите купешки приказки на председателя на Софийската организация Паргов: „На този етап, предвид динамиката на обстановката, БСП не се подрежда като лидер на следващите парламентарни избори, но социологическите данни се променят всеки месец. Пластовете се разместват и заради корона кризата. Има една огромна група от хора, която си търси ново знаме, което да ги изведе в по-спокойно бъдеще и да им даде сигурност“.

Какъв визионер, нали. Христофор Колумб на лявото, новият Карл Маркс по български. Ако не беше трагично, сигурно щеше да е комично. При всички положения обаче е показателно, че Библиотекарският институт на Доган, където бащата на Калоян Паргов бе преподавател навремето, иска да превземе БСП. Хващам се на бас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html