понеделник, 29 април 2024 г.

Шедьовър на Мбапе вдъхнови Франция (обзор)

Франция спечели с 1:0 гостуването на Швеция на старта на Лигата на нациите. Фамозен гол на Килиан Мбапе в 41-вата минута прекърши мечтите на домакините за победа над световния шампион.

Звездата на ПСЖ обаче напусна контузен през втората част. В самия край на мача Антоан Гризман пропусна дузпа за Франция.

Европейският шампион Португалия не прости на Хърватия и тръгна с убедителното 4:1 в турнира. Макар и без суперзвездата си Кристиано Роналдо, който заради ужилване от пчела изгледа двубоя от трибуните, „мореплавателите“ изиграха страхотен мач и тотално надиграха финалиста от последния Мондиал. Жоао Кансело, Жоао Феликс и Диего Жота вкараха за европейския първенец преди Петкович да намали в 90-ата минута.

Англия взе с 1:0 гостуването си на Исландия след истинска драма. Тимът на Гарет Саутгейт стигна до успеха в добавеното време, след като Рахим Стърлинг вкара от дузпа в 91-вата минута. Две по-късно домакините също получиха правото да изпълнят наказателен удар, но Бярнасон пропусна.

Двата отбора завършиха мача с по 10 души. Първо англичаните останаха в намален състав, след като Кайл Уокър беше изгонен в 71-вата минута. В 89-ата Ингасон получи втори жълт картон и също трябваше да напусне преждевременно.

В самото начало на мача съдията отмени наглед редовен гол на англичаните. Стърлинг подаде към далечната греда, където Кейн чукна топката в мрежата. Флагът за засада беше вдигнат, а такава нямаше, но нямаше и ВАР.
Защитникът на Левски Халмар Ейолфсон беше на пейката на Исландия, но не се появи в игра.

Всички резултати от Лигата на нациите:
Исландия – Англия 0:1

Дания – Белгия 0:2

Португалия – Хърватия 4:1

Швеция – Франция 0:1

Азербайджан – Люксембург 1:2

Кипър – Черна гора 0:2

Северна Македония – Армения 2:1

Естония – Грузия 0:1

Гибралтар – Сан Марино 1:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html