петък, 29 март 2024 г.

Суарес в „Ювентус“ – 10 млн. евро на сезон и италиански паспорт

Нападателят на „Барселона“ Луис Суарес вече се е разбрал с шампиона на Италия „Ювентус“ за 2-годишен договор с опция за още един сезон, като ще получава по 10 млн. евро на година.

Според “Гадзета дело Спорт” през следващата седмица уругваецът ще има тест на ниво B1 за италианските език и култура. Това е една от първите крачки, с които той да получи италиански паспорт и да не заема някоя от квотите за играч извън Европейския съюз.

До раздялата между уругваеца и каталунския гранд се стигна, след като новият наставник на „Барса“ Роналд Куман е казал на Суарес да си търси нов отбор в едноминутен разговор по телефона, който разярил футболиста. Само ден по-късно Меси официално поиска да напусне чрез станалия прочут бюрофакс. Както вече е добре известно, аржентинецът реши да си спести съдебни разправии и ще остане на „Камп Ноу“ още един сезон.

Вестник “Спорт” пък твърди, че друг клуб от Серия “А” – „Интер“, също ще привлече играч на „Барса“. Артуро Видал е близо до това да разтрогне договора си с каталунците и се очаква до дни да пристигне в Милано за медицински прегледи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html