петък, 1 декември 2023 г.

Пиронкова преди сблъсъка с Векич: Преди беше на живот и смърт, сега е за удоволствие

Представянето на Цветана Пиронкова е една от големите новини на тазгодишния US Open. Българката насочи вниманието към себе си, когато след три години отсъствие от Тура се завърна с две победи, втората от които над десетата поставена Гарбине Мугуруса.

След успеха над испанката National Post публикуваха интервю с бившата ни първа ракета.

„Завръщайки се след толкова дългапауза, винаги имаш съмнения,“ казва Цвети. „В момента моите резултати ме правят щастлива, защото показват, че съм сторила правилните неща по време на подготовката си за това завръщане.“

„В този момент най-трудната част е поддържането на физическото ми състояние в оптимална форма. Не съм имала шанс да играя на друг турнир преди да пристигна в Ню Йорк. Да запиша последователни мачове е голямо предизвикателство за мен,“ добави 32-годишната състезателка.

Както показа и по време на срещата си с бившата №1 Мугуруса, от психологическа гледна точка Пиронкова няма никакви проблеми и се чувства по-освободена в този нов етап от кариерата си:

„Не знам как точно да го обясня – просто е прекрасно отново да играя без допълнителното напрежение, което преди поставях върху себе си. Преди победите бяха почти въпрос на живот и смърт, сега не е точно така – на първо място е това да се наслаждавам на корта.“

По-късно тази вечер 32-годишната пловдивчанка ще играе срещу Дона Векич в третия си двубой от Откритото първенство на САЩ.

Само веднъж в кариерата си Цветана е стигала до 1/8-финалите на US Open. През 2012-а тя победи Камила Джорджи (Ит) в първия кръг, Аюми Морита (Яп) във втория, а след това и Силвия Солер Еспиноса (Исп). В четвъртия кръг бе спряна от Ана Иванович (Сър).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html