неделя, 28 април 2024 г.

Журналистът Димитър Кенаров е пребит от полицията

Димитър Кенаров след побоя от полицията на протеста

Известният журналист Димитър Кенаров е задържан и пребит от полицията снощи.

За това съобщиха както лично той в своя Туитър, така и Асоциацията на европейските журналисти.

„Днес, докато отразявах протестите в София, бях хванат от полицията, хвърлен на земята и брутално ритан в главата. Камерата ми беше отнета и ме накараха да стоя с часове с белезници на тротоара. Много пъти се идентифицирах като журналист без резултат“, написа той.

Репортерът е носил на видно място своята журналистическа карта, а на маската му е пишело „преса“. Бил е и със снимачна техника. Въпреки това полицията го влачи през площада и го рита в главата и тялото.

Майка му, Благовеста Кенарова, обвини органите на реда и Бойко Борисов в ескалация на протестите и неуважение към гражданите:

„Аз искам да кажа на мутрата #БойкоБорисов, че сега ще разбере какво означава една образована и интелигентна жена, майка, да застане срещу него, а не разни Тъпи Кърджалийски П***и и всякакви муцита и влечуги! Синът ми беше арестуван като журналист в Беларус от режима на Лукашенко, но дори там не е бил толкова брутално пребит. Само Господ може да ме спре да защитя истината!“

Димитър Кенаров наистина беше арестуван в Беларус през 2011 г., когато е снимал военен обект в страната. Тогава полицията го обвини, че няма документи за самоличност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html